• 05 jul
    Tävling The Old Oak Memorial 09:30 to 12:30

Nu har sommaren äntligen kommit och aktiviteterna på Hörlycke är i full gång.

Det är jätteroligt att se att ungdomsträningen lockar så många flickor och pojkar. Det är en sann fröjd att komma till banan de kvällar de är träning för ungdomarna. Det är fullt med entusiastiska små golfare som slår både långa och korta slag! Ledarna med Maher, Anders och Erica i spetsen har verkligen fått till en fin utveckling av verksamheten. Johan Klubb ger värdefulla tips och rättar till svingen hos de lite äldre ungdomarna, det är värdefullt. Jag vet att de gärna tar emot fler ledare för att kunna göra ännu roligare träningar. Har Du lust så åk ut en måndag eller torsdag och hjälp till.

På tisdagarna är det ”tjejkväll”. Damkommittén har även de utökat verksamheten, och förutom att prova på olika spelformer, får man hjälp av Johan med träning av olika slag. Det är imponerande dryga 15-talet tjejer som träffas varje vecka.

Det senaste tillskottet i föreningens verksamhet är Veterankommittén, som leds av Tobbe Englesson. Dessa gentlemän spelar inte bara Onsdagsgolf utan hjälper även till med delar av banskötseln.

När det gäller byggnader och bana får maskinhallen sin slutfinish de närmaste veckorna. Den låsbara containern ska målas och området ska grusas upp. Nätet vid utslaget på hål 7 ska upp, den närmaste tiden, och då flyttas utslaget bak ett antal meter.

Som Ni ser har det tillkommit en del nya utslagsplatser vid övningsområdet. De är främst till för Ung-domsverksamheten, men naturligtvis fritt fram för alla att öva inspel.

Ett ”riktigt” vattenfilter är beställt och installeras, förhoppningsvis, snart.

Alla har väl även sett att det kommit sand i de renoverade bunkrarna och att en del gångstigar har justerats upp med mer grus.

Tävlingssäsongen har startat och familjen Sandholm vann årets första partävling, Grattis!

För Er som ännu inte provat på tävlandet kan jag varmt rekommendera det. Det är verkligen avspänt och kul att spela tävling på Hörlycke!

Tommy Sundin